Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέος τρόπο multitasking στο iPad και το iOS 8;

Μια μεγάλη αλλαγή όσον αφορά το multitasking στο iPad ετοιμάζει η Apple για το iOS 8 όπως αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας 9to5Mac.

12349

Οι πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι η Apple θα κάνει αρκετά καλύτερο το multitasking για τα δημοφιλή tablet της, επιτρέποντας την εμφάνιση δύο εφαρμογών ταυτόχρονα στην οθόνη. Μέχρι σήμερα κάθε εφαρμογή ή παιχνίδι του iPad έτρεχε σε πλήρη οθόνη, με το χρήστη να εναλλάσσεται μεταξύ των εφαρμογών είτε πατώντας δύο φορές το home button είτε με ειδικό gesture.

Παρόμοια λειτουργία υποστηρίζει και το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8.x ενώ από την έκδοση 8.1 υποστηρίζεται ακόμα και η εμφάνιση 5 εφαρμογών σε μια οθόνη, ανάλογα με την ανάλυση του συστήματος. Παλαιότερα μάλιστα η συγκεκριμένη διαφορά μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων, είχε αποτελέσει επιχείρημα της Microsoft σε διαφημιστική καμπάνια για τα πλεονεκτήματα του Surface 2 έναντι του iPad Air.

[video_embed][/video_embed]

Εξίσου σημαντική (αν επαληθευτεί) είναι η πληροφορία ότι θα είναι δυνατός ο διαμοιρασμός αρχείων μεταξύ των δύο εφαρμογών που εμφανίζονται ταυτόχρονα στην οθόνη μέσω της λειτουργίας Drag n drop, κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι η Apple είναι επιτέλους έτοιμη να δώσει τη δυνατότητα στους developers να διαμοιράζουν το περιεχόμενο των εφαρμογών τους.

[video_embed][/video_embed]

Πριν λίγες ημέρες πάντως, μέσω του Cydia είδαμε μια διαφορετική προσέγγιση στο multitasking του iPad μέσω της εφαρμογή ProWidgets, μια δυνατότητα όμως που προυποθέτει να προηγηθεί η διαδικασία του jailbreak στη συσκευή.

H Apple αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα το iOS 8 στο συνέδριο WWDC14 το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 2 Ιουνίου.

By