Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο εντυπωσιακό 3D βίντεο από τον τάφο της Αμφίπολης

Δημιουργήθηκε από την ομάδα «Ancient Greece 3D»

amfipoli_persefoni

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα βίντεο που κυκλοφορούν για το μνημνείο της Αμφίπολης και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Αnt1» βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που δημιούργησε η ομάδα «Ancient Greece 3D», παρουσιάζεται σε αργή κίνηση ο τάφος, ξεκινώντας από τις Σφίγγες. Στην συνέχεια η εικόνα περνά εσωτερικό του τάφου, στις Καρυάτιδες και στο εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης.

Στη συνέχεια, «βγαίνει» από το σύμπλεγμα και γίνεται η πρώτη σύγκριση σε μέγεθος από όλες τις οπτικές γωνίες με τον Παρθενώνα, τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας και τέλος με το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας.

«Επί τρεις μήνες τώρα, το θέμα της Αμφιπόλεως έχει κατακτήσει το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού. Κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί, μερικοί προσπάθησαν να εξαλείψουν από την ψυχή του ελληνικού λαού, από τη συνείδηση του ελληνικού λαού, αυτό που λέγεται αρχαία παράδοση», τόνισε ο συγγραφέας-ιστορικός Σαράντος Καργάκος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι εργασίες αποχωμάτωσης του τρίτου θαλάμου σταμάτησαν για να εγκατασταθούν από την εταιρία “Εγνατία οδός” ειδικά μηχανήματα για να προστατευθεί η στατικότητα του μνημείου.

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για μεγάλες διανοίξεις σηράγγων και η εγκατάστασή τους στο χώρο γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Η αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου αναμένεται να ολοκληρώνοταν το Σάββατο αλλά ίσως λόγω της διακοπής να καθυστερήσουν.

By