Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο «κύμα» αεροπορικών επιδρομών κατά του ΙΚ

Επιδρομές της Αμερικάνικης συμμαχίας σε Συρία και Ιράκ

irak kamikazi vomva

Νέο «κύμα» αεροπορικών βομβαρδισμών εξαπέλυσε η Αμερικάνικη συμμαχία κατά τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Οι επιθέσεις έγιναν από την περασμένη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), η περιφερειακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και υπολογίζεται ότι έφτασαν τις 31 σε αριθμό συνολικά.

Οι εννέα από τις έντεκα επιδρομές που διεξήχθησαν στη Συρία έγιναν σε τοποθεσίες κοντά στην πόλη Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά σύνορα και κατέστρεψαν 7 θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, 4 σημεία συγκέντρωσης μαχητών και εξοπλισμού, ενώ έπληξαν επίσης μια μονάδα του ΙΚ, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι υπόλοιπες δύο επιδρομές κατέστρεψαν έναν χώρο συγκέντρωσης και αποθήκευσης αργού πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους και ένα άρμα μάχης.

Στο Ιράκ, οι περισσότερες επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήχθησαν κυρίως στο δυτικό και βόρειο τμήμα της χώρας: 5 κοντά στο Μπάιτζι, 4 κοντά στη Ρούτμπα, 3 λίγο έξω από το Κιρκούκ και 3 κοντά στη Μοσούλη και το στρατηγικής σημασίας φράγμα στην περιοχή.

Κατά τις επιδρομές στο Ιράκ καταστράφηκαν 9 φορτηγά, δύο εκσκαφείς και δύο εκσκαφείς, ενώ επλήγησαν μονάδες του ΙΚ και θέσεις μάχης.

By