Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και βροχές

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά

kairos640

Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 και βαθμίαια τοπικά 8 μποφορ στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Τη νύχτα βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοι 5 με 7 στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα ανατολικά σε βορειοανατολικούς, φτάνοντας τοπικά στα θαλάσσια τα 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο ιόνιο τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 4 με 6 βαθμιαια στο ιόνιο τοπικά 7 μποφορ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοανατολικούς με περαιτέρω ενίσχυση στα νοτια.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι όποιες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 που βαθμιαια θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφορ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: δυτικοι βορειοδυτικοι 4 με 6 που βαθμιαια θα στραφούν σε βορείους 6 με 8 μποφορ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βορεια και βαθμιαια στα υπόλοιπα. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στα νότια.

Άνεμοι: στα βορεια βόρειοι βορειοδυτικοι 5 με 7 και βαθμιαια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφορ. Στα νοτια δυτικοι 5 με 6 και βαθμιαια βόρειοι 6 με 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 5 με 7 βαθμιαια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφορ στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς.

Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Ακύρωση δρομολογίων από την ΑΝΕΚ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία δεν θα πραγματοποιηθούν τα σημερινά δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων ΕΛΥΡΟΣ και ΛΑΤΩ, που επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 9.00 το βράδυ από Πειραιά για Χανιά, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών που αναμένονται από το βράδυ. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα πλοία θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 11/12/2013 στις 9.00 το βράδυ.

anek800_101213

Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε επίσης ότι το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου Πρέβελης από Ρόδο προς Χάλκη- Πηγάδια- Κάσο- Σητεία- Ηράκλειο δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο της, έχει προαναγγείλει μεταβολή του καιρού, από σήμερα το βράδυ, στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας με θυελλώδεις ανέμους, βόρειους βορειανατολικούς, που στα ανατολικά θα ενισχυθούν και τη νύχτα θα φθάσουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Πάντως, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, συνιστάται να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πορθμεία της χώρας, ή τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By