Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο «μεσαίο» Ducati Monster 821

H Ducati προχώρησε και επίσημα στην παρουσίαση του νέου Monster 821, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου που φέρνει την υγρόψυξη και στα μεσαίο κυβισμού «Τέρατα»

ducati_monster_821_2

Το νέο Monster 821 φέρει τον υγρόψυκτο κινητήρα των Hypermotad/ Hyperstrada και αισθητική που πλησιάζει ακόμη περισσότερο στο μεγάλο 1200 «ξεμακραίνοντας» παράλληλα από το μικρό 696 αλλά και το 796 που αντικαθιστά. Συγκεκριμένα, τα σημεία που το 821 διαφέρει από το 1200 εντοπίζονται στο σχήμα των τελικών της εξάτμισης, το πίσω συμβατικό (αντί για μονόμπρατσο) ψαλίδι και στη βάση της πινακίδας που στηρίζεται κάτω από την ουρά και όχι στο ψαλίδι.

Σημαντικά στοιχεία που αφορούν το νέο μεσαίο μοντέλο της σειράς Monster είναι η ισχύς του δικύλινδρου Testastretta η οποία ανέρχεται στους 112 ίππους με την ροπή να φτάνει τα 9,11 kgm. Το βάρος της μοτοσικλέτας ανέρχεται στα 179,5 «στεγνά» κιλά. Αν και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, μπορούμε να διακρίνουμε ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες της Brembo για τους δίσκους του εμπρός τροχού, ενώ από την ιταλική εταιρία προέρχεται και η δαγκάνα του πίσω δίσκου. Σύμφωνα με τους Ιταλούς το 821 φέρει ρυθμιζόμενη σέλα, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης 8 σταδίων, ABS τριών σταδίων, χαρτογραφήσεις για τον κινητήρα και ride-by-wire γκάζι.

Σύμφωνα με την Ducati, το νέο Monster θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ θα διατίθεται και σε έκδοση «Dark» με μαύρο πλαίσιο και ζάντες. Οι υπόλοιποι χρωματικοί συνδυασμοί για το 821 είναι το κόκκινο για τα πλαστικά, με κόκκινο πλαίσιο και μαύρες ζάντες και λευκό ματ, με κόκκινο πλαίσιο και κόκκινες ζάντες.

Με περισσότερα από 290.000 Monster να έχουν πουληθεί από τότε που έκανε την εμφάνισή της η πρώτη γενιά, η Ducati έχει να περιμένει πολλά από το νέο 821 που συνεχίζει δυναμικά στα χνάρια των προηγούμενων «Τεράτων».

ducati_monster_821_1 ducati_monster_821_3 ducati_monster_821_4 ducati_monster_821

ΠΗΓΗ: mototriti.gr

 

 

By