Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέο σκάνδαλο έφτασε στη Βουλή

Εφάπαξ 200.000 ευρώ παίρνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕ – Ο Νότης Μηταράκης ζητάει έλεγχο των εισφορών των εργαζομένων, εάν δικαιούνται το ΕΦΑΠΑΞ

mitarakis600_060214

Στον δικό του κόσμο ζει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών Γ. Παπαστεργιόπουλος, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να συνεχίσει το Δημόσιο και άρα ο κάθε έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει τα παχυλά εφάπαξ που αγγίζουν τα 200.000.

Στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας, ο Γ. Παπαστεργιόπουλος διαμαρτυρήθηκε γιατί η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει μαχαίρι στο απαράδεκτο αυτό καθεστώς, λέγοντας πως έχουν καταβληθεί οι σχετικές εισφορές.

Έλεγχος σε βάθος 10ετίας στις εισφορές των εργαζομένων

Μάλιστα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης θα αποστείλει σχετική επιστολή στον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στην οποία θα ζητά να ελεγχθούν ονομαστικά οι φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων που αποχώρησαν από τον Οργανισμό τα τελευταία 10 χρόνια, ώστε να διαπιστωθεί εάν κατέβαλλαν τις σχετικές εισφορές (45% στη φορολόγηση) μέχρι την ημέρα που πήραν τα 200.000 ευρώ εφάπαξ.

Στην επιτροπή κατέθεσε τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τις δαπάνες αυτές. «Αυτό το ασφαλιστικό συμβόλαιο δεν έχει τα κεφάλαια και ως εκ τούτου για κάθε εργαζόμενο, που διεκδικεί τα 200.000 ευρώ πρέπει να το ποσό αυτό να κοπεί από τον κρατικό προϋπολογισμό», είπε.

By