Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κουτσούμπας: Νέο «όχι» για συνεργασίες

«Η Παπαρήγα θα συνεχίσει να συμβάλλει στο ΚΚΕ»

Koutsoumpas paparigaΣτη θέση του για μη συνεργασία με τους άλλους σχηματισμός εμμένει το ΚΚΕ. Όπως επεσήμανε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη Real New, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με «όσους απέτυχαν να διαλύσουν το ΚΚΕ και παίζουν ενεργό ρόλο στη συκοφάντησή του» αλλά και σε όσους κομίζουν προτάσεις που κινούνται «εντός των τειχών».

Ο κ. Κουτσούμπας απαντά σε ερώτηση για τη σχέση παλιάς και νέας ηγεσίας του ΚΚΕ λέγοντας πως στο κόμμα «δεν υπάρχει ούτε δυαρχία ούτε μοναρχία, υπάρχει η συλλογική καθοδήγηση του κόμματος με τον ιδιαίτερο καταμερισμό και την ευθύνη του καθενός που αποφασίζουν τα εκλεγμένα από το συνέδριο όργανα».

«Η προσφορά της Αλέκας Παπαρήγα είναι μεγάλη και αδιαμφισβήτη, συνεχίζει και θα συνεχίσει να συμβάλλει με την τεράστια πείρα της στην προσπάθεια του κόμματος μαζί με πολλά άλλα στελέχη» λέει ο γγ του ΚΚΕ.

Όσον αφορά τη συζήτηση με άλλους σχηματισμούς, με αναφορά στο Αριστερό Ρεύμα του Π.Λαφαζάνη ή το Σχέδιο Β/ του Αλ.Αλαβάνου, ο Δ.Κουτσούμπας απαντά πως «οι προτάσεις τους κινούνται «εντός των τειχών», η θέση τους για έξοδο από το ευρώ από μόνη της δεν είναι ριζοσπαστική, δεν λύνει κανένα πρόβλημα». «Αυτή τη θέση υιοθετούν και τμήματα του κεφαλαίου, όχι μόνο στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει και τις οξυμένες αντιθέσεις τους» συμπληρώνει.

Σε ερώτηση για κόμματα που προέρχονται από τη διάσπασή του, ο Δ.Κουτσούμπας σημειώνει πως πρόκειται για «δυνάμεις που αποσπάστηκαν αφού πρώτα απέτυχαν να διαλύσουν το ΚΚΕ». «Πάνω από 20 χρόνια παίζουν ενεργό ρόλο στη συκοφάντηση του ΚΚΕ, λοιδόρησαν ιδέες, αξίες, οράματα, ιδεολογίες, συνεχίζουν να δρουν υπονομευτικά μέσα στο κίνημα, στις παρυφές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ» λέει, τονίζοντας: «Τι συνεργασία μπορεί να υπάρξει με δυνάμεις που συκοφάντησαν το ΚΚΕ;».

By