Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκη για το iOS 7 στις mobile συσκευές

iOS7-570

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Apple, που αφορούν τη χρονική περίοδο μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2013, το iOS 7 βρίσκεται εγκατεστημένο στο 78% των mobile συσκευών της εταιρείας, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 4% αφού στις αρχές Δεκεμβρίου βρισκόταν εγκατεστημένο στο 74% των συσκευών της εταιρείας.

Με το iOS 7 να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των φορητών συσκευών της Apple, το iOS 6 βρίσκεται εγκατεστημένο μόλις στο 18% των συσκευών.

Όπως αναφέρει στο κείμενο του το techblog.gr, το όφελος για την Apple προέρχεται από την μείωση του ποσοστού των χρηστών που έκαναν τη μετάβαση από το iOS 6 στο iOS 7 αφού το ποσοστό έπεσε από το 22% στις αρχές Δεκεμβρίου, στο 18%, οπότε, η διαφορά του 4% μεταφέρθηκε στο ποσοστό της τελευταίας έκδοσης του iOS, ανεβάζοντας το στο 78%. Επίσης, το εναπομείναν 4% του συνολικού ποσοστού να έχει να κάνει με παλιότερες εκδόσεις του iOS που ακόμα ορισμένοι κάτοχοι χρησιμοποιούν.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την άμεση μετάβαση των κατόχων των φορητών συσκευών της Apple, μιας και το iOS 7 κυκλοφόρησε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2013 και το 78% των χρηστών έχει ήδη εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iOS. Αν αναλογιστούμε πως το iOS 6 είναι κάτι παραπάνω από ένα χρόνο σε κυκλοφορία φτάνουμε στο συμπέρασμα πως οι δυο πιο πρόσφατες εκδόσεις του iOS είναι εγκατεστημένες στην συντριπτική πλειοψηφία των φορητών της Apple, φτάνοντας το 96% σε παγκόσμια κλίμακα.

By