Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκη με πολύ μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό

Χατ τρικ από τον Σέποβιτς μέσα στο «Γεντί Κουλέ»

50d0dfe335064a411c2277d01f092d0d_XL

Ο ελλιπής Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΟΦΗ με 4-0, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, ωστόσο, ο Σαβιόλα αποχώρησε τραυματίας στο 33΄ και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χάνει το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τους «16» του Τσάμπιονς  Λιγκ.

Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των Πειραιωτών από τις περισσότερες ελληνικές ομάδες, που ακόμη κι όταν αγωνίζονται με σημαντικές απουσίες όπως έγινε σήμερα στο «Γεντί Κουλέ» (Ολαϊτάν, Μαρκάνο, Βαλντές, Ντομίνγκες, Μανιάτης, Εντινγκά) δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Ο τραυματισμός του Σαβιόλα στο ημίωρο της αναμέτρησης δεν επηρέασε αγωνιστικά την ομάδα του Μίτσελ, η οποία έφτασε στην 24η νίκη της και κατέρριψε το ρεκόρ που είχε ο Παναθηναϊκός από την περίοδο 1961/1962 στις πρώτες 26 αγωνιστικές (23 νίκες,3 ισοπαλίες).  Ο Αργεντινός επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του κι αντικαταστάθηκε αμέσως από τον προπονητή του με το Σέποβιτς, που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Η πρώτη διάγνωση για τον Αργεντινό κάνει λόγο για πρόβλημα στον ορθό μηριαίο, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι τίθεται νοκ άουτ από την αναμέτρηση με τους «μπέμπηδες».

Ο Σέρβος φορ μπήκε στο 33΄ κι εννέα λεπτά αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Το ίδιο έκανε κι άλλες δύο φορές στην επανάληψη και δικαιολογημένα με την εμφάνισή του θέτει υποψηφιότητα για μία θέση στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «ερυθρόλευκοι», πλέον, στο επόμενο διήμερο θα αφοσιωθούν στην προετοιμασία του μεγάλου αγώνα που ακολουθεί με τους πρωταθλητές Αγγλίας, το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Απόψε η ομάδα του Μίτσελ έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να περάσει και το εμπόδιο του ΟΦΗ, που προερχόταν από δύο σερί νίκες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν πάρα πολύ να πάρουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και μέχρι το 39ο λεπτό δεν είχαν κινδυνεύσει, ωστόσο, από τη στιγμή που ο Μασάντο άνοιξε το σκορ στο 39΄ (από πάσα του Ιμπαγάσα), αποδιοργανώθηκαν και πριν τη λήξη του πρώτου μέρους δέχτηκαν και το δεύτερο γκολ από το Σέποβιτς, μετά την ασίστ του Κάμπελ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σέρβου επιθετικού και τρίτο του Ολυμπιακού,  οπότε μετά το 52ο λεπτό η αναμέτρηση .ήταν τυπικής διαδικασίας. Ο ΟΦΗ προσπάθησε για το «γκολ της τιμής», χωρίς, όμως, να τα καταφέρει, ενώ οι Πειραιώτες μετά το τέρμα του Σέποβιτς (ασίστ Χολέμπας) «κατέβασαν ταχύτητα» κι έφτασαν πολύ άνετα στη νίκη. Ο Σέρβος, μάλιστα, ολοκλήρωσε με χατ τρικ την καλύτερη εφετινή του παρουσία στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς στο 88΄ βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα (4-0) γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας του.

 

By