Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκη της Κολομβίας, χαμόγελα στην Ελλάδα…

Στους 16 του Μουντιάλ η Κολομβία μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ακτής σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Αποτέλεσμα που… μας αρέσει πολύ…

Colombia v Cote D'Ivoire: Group C - 2014 FIFA World Cup Brazil

 

Οι νοτιοαμερικανοί, καλύτεροι σαν ομάδα, κατάφεραν να επιβληθούν των αφρικανών που αντεπιτέθηκαν με σφοδρότητα προς το τέλος αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα…

Ο Κουαδράδο …προειδοποίησε στη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού με σουτ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, για να έρθει το γκολ αμέσως μετά, στο 63’ με τον  Ροντρίγκες κι ένα δεύτερο στο 70′ με τον Κιντέρο.

Ο Ζερβίνιο, με απίθανη προσπάθεια όταν ανέτρεψε τους πάντες και… τα πάντα, έφτασε στη μείωση του σκορ στο 73′ κι από κει πέρα, χαμός!

Συγκλονιστικές μονομαχίες, τρομερό πάθος, πολλά νεύρα –θέαμα συνάμα. Όλ αυτά ανέδειξαν ένα δραματικό φινάλε, με τους κολομβιανούς του αγέραστου Γέπες (στα 38 ο αρχηγός) να πανηγυρίζουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους –για πρώτη φορά σε Μουντιάλ- και την πρόκριση. Κι από την άλλη, Γιάγια Τουρέ, Ντρογκμπά και τα άλλα παιδιά της τρελοπαρέας από την Ακτή να… κτυπιόνται. Γιατί ξέρουν, πως η πρόκριση περνά κι από άλλα… στενάκια που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα γι αυτούς.

Ο Άγγλος ρέφερι κράτησε το πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά χάρισε μάλλον μια αποβολή στους αφρικανούς…

Κολομβία: Οσπίνα, Σούνιγκα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (72′ Αρίας), Σάντσες, Αγκιλάρ (79′ Μεχία), Ροντρίγκες, Κουαρδάδο, Ιμπάρμπο (53′ Κιντέρο), Γκουτιέρες.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Ντιέ (73′ Μπολί), Γ.Τουρέ, Ζερβίνιο, Γκραντέλ (67′ Καλού), Μπονί (60′ Ντρογκμπά).

Κι επειδή το ποδόσφαιρο έχει και τις ανθρώπινες στιγμές του, ουδείς έμεινε ασυγκίνητος με το κλάμα του Σερζ Ντιέ στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ακτής Ελεφαντοστού, Δύο ώρες πριν τη σέντρα πληροφορήθηκε τον χαμό του πατέρα του…

By