Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Η πρότασή σας σε όλα είναι «σκίστε το μνημόνιο»

«Θέση μας είναι ποιοτικά και φτηνά φάρμακα για τον Έλληνα πολίτη» τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

venizelos androulakis pasok«Ο λεγόμενος νόμος Κατσέλη, που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από τους πλειστηριασμούς, δεν καταργείται αλλά βελτιώνεται. Εμείς περιμένουμε ότι στην πρόταση του Υπουργείου θα μπουν συγκεκριμένα όρια που θα διασφαλίσουν ότι οι πλειστηριασμοί δεν θα επεκτείνονται, παρά μόνο για όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια και κρύβονται πίσω από τον νόμο»σχολίασε με φόντο τους πλειστηριασμούς ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα βέλη του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας: «Η πρότασή σας σε όλα είναι «σκίστε το μνημόνιο». Το καλύτερο άλλοθι αυτής της πολιτικής, είστε εσείς και η κενή ρητορεία» και διευκρίνισε: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ο νόμος Κατσέλη θα συνεχίσει να ισχύει. Δεν πάμε σε μαζικές απολύσεις, ούτε σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Διότι η χώρα σήμερα έχει ένα στόχο, να πάει σε πρωτογενές πλεόνασμα και βάσει αυτού του κεκτημένου που είναι οι κόποι του ελληνικού λαού να διαπραγματευτούμε την αναδιάρθρωση του χρέους».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «μακροπρόθεσμο, στρατηγικό και εθνικό στόχος για την οικονομία μας», υπογραμμίζοντας ότι «Δεν θα στηρίξουμε αποφάσεις που θα υπονομεύουν αυτόν τον στόχο».

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, «Θέση μας είναι ποιοτικά και φτηνά φάρμακα για τον Έλληνα πολίτη. Όσον αφορά την τιμή του φαρμάκου, αυτή πρέπει να ακολουθεί τον μέσο όρο των τριών κατώτερων τιμών της Ευρώπης. Αυτή όμως η προσαρμογή για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα».

«Όσον αφορά την ποιότητα των γενόσημων φαρμάκων, δεν γίνεται κάποιοι να συνωμοσιολογούν και να αφήνουν την εντύπωση στους πολίτες ότι δεν ελέγχονται» δήλωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας: «τη στιγμή που ένα γενόσημο έρχεται στην Ευρώπη γίνεται έλεγχος.

Το 65% των φαρμάκων της Γερμανίας είναι γενόσημα. Διαφωνώ με τη στρατηγική της εκατέρωθεν πόλωσης και της συκοφαντίας που απαξιώνουν την πολιτική. Το θέμα της υγείας είναι μείζον και είναι λάθος να παράγεται ανασφάλεια στους πολίτες για να κομίσει η Αντιπολίτευση πολιτικά οφέλη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By