Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Γιαβρόπουλος: «Vandalism»

Ο Νίκος Γιαβρόπουλος, ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες της νέας γενιάς και πρόσφατα διακεκριμένος με το πρώτο βραβείο video art στο London Greek Film Festival,εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο «Βανδαλισμός» την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο ArtWall του ξενοδοχείου FRESH HOTEL.

Ο Νίκος Γιαβρόπουλος πραγματεύεται την “εικόνα” της Αθήνας που χρόνο με τον χρόνο αλλοιώνεται. Η πόλη έχει γίνει πεδίο απίστευτης αγριότητας, η κραυγή, το χυδαίο, το δίκαιο του ισχυρού, το ποταπό και το ευτελές καλύπτουν τις καθημερινές πτυχές της ζωής της πόλης.

Αν σε αυτό προσθέσουμε την εγκατάλειψη του κέντρου, την κακοποίηση του δημόσιου χώρου, τον ακρωτηριασμό των αγαλμάτων, την κάλυψη των τοίχων των κτιρίων από graffiti ή συνθήματα, έχουμε την εικόνα μιας βανδαλισμένης πόλης.

 

Η κρίση στην υγεία, η κατάρρευση της παιδείας, η επικάλυψη της ομορφιάς από το γκροτέσκο, η αντικατάσταση του σημαντικού από το ευτελές,είναι θέματα που απασχολούν έντονα τον καλλιτέχνη.

Με το έργο του ο Γιαβρόπουλος “βανδαλίζει” γνωστά έργα της αρχαιότητας προβάλλοντας επάνω σε εκμαγεία πρόσωπα καταξιωμένων ηθοποιών.

Οι συντελεστές της έκθεσης, οι ηθοποιοί Ντόρα Αυλωνίτου, Βάνα Πεφάνη, Παναγιώτης Πετράκης, Δημήτρης Κάτσης και ο χορευτής Άλεξ Γκόντοβος, συμβάλλουν στην εικαστική δημιουργία μιας τολμηρής έκθεσης που ζητά το διάλογο και τον προβληματισμό του θεατή.

ARTWALL Project Space – FRESH HOTEL
Σοφοκλέους 26, Αθήνα 10552

Διάρκεια: 02.12 – 12.12.2013
Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη – Παρασκευή 16.00-21.00, Σάββατο 12.00-16.00

(Visited 1 times, 1 visits today)
By