Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Tα τάγματα εφόδου και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια

dendiasB
FOSPHOTOS

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον ενημέρωσε για την εντολή που, όπως είπε, έχει από τον πρωθυπουργό ότι «τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Ο Κ. Παπούλιας υποδέχθηκε τον υπουργό επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί τις πολύ σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Υπογράμμισε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «η συντριπτική -όχι απλώς η μεγάλη- πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τα πάντα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη. Και μάλιστα υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με χαμηλότατους μισθούς και σε ένα κλίμα το οποίο δεν επιτρέπει πάντοτε να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους».

Όμως, σημείωσε, «κάνουν ό,τι μπορούν- από το 1984 έχουν θρηνήσει 86 θύματα. Δεν γνωρίζω καμιά άλλη επαγγελματική ομάδα ή ο,τιδήποτε και αν το χαρακτηρίσει κανείς, να έχει τέτοιον αριθμό θυμάτων για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

Το ίδιο ο κ. Δένδιας επανέλαβε και στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο Κάρολος Παπούλιας μίλησε για την εντύπωση που του έκανε η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του δράστη.

«Θα την καλέσω την άλλη εβδομάδα, κύριε Πρόεδρε, γιατί είναι καλό να προβάλουμε παραδείγματα», σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για να συμπληρώσει ο κ. Παπούλιας: «Βέβαια, αξίζει τον κόπο».

Ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που μετακινήθηκαν ή παραιτήθηκαν, δήλωσε ότι «αυτό που έγινε δεν συνιστά παραδοχή ή υπόμνηση ότι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ το λένε καθαρά. Παρακαλώ να τις διαβάσετε»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By