Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και το… «οπλοστάσιο» της Χρυσής Αυγής [φωτό]

Νέα στοιχεία-«φωτιά» από τους υπολογιστές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

xa-maketa-9

Νέα στοιχεία-«φωτιά», που «μαρτυρούν» το ναζιστικό ιδεώδες των μελών της Χρυσής Αυγής, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, που βρίσκεται προφυλακισμένος, όπως επίσης και του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα του κόμματος,  Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τα νέα στοιχεία  φέρνουν στο φως μεγάλο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, το οποίο μέλη της και βουλευτής της χρησιμοποιούν-όπως προκύπτει- για να εκπαιδευτούν.

Ακόμη, στα στοιχεία που εντοπίστηκαν και τα οποία βρίσκονται πλέον στα χέρια των ανακριτριών, εμπεριέχονται φωτογραφίες παιδιών που προσηλυτίζονται στη Χρυσή Αυγή, αλλά ακόμη και φωτογραφίες ναζιστών.

Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο που βρέθηκε στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη, με τίτλο «κατάταξη ομάδων ωραιότητας». Στο εν λόγω έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρονται στοιχεία για μαύρους σε Ευρώπη και Αμερική.

Αίσθηση όμως προκαλούν τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στον υπολογιστή του Νίκου Μιχαλολιάκου. Πρόκειται για φωτογραφίες με μέλη της Χρυσής Αυγής που εκπαιδεύονται σε εσωτερικό χώρο.

Ακόμη, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή εντοπίστηκαν σκαναρισμένες ταυτότητες αστυνομικών, όπως επίσης και φάκελος με ονόματα προσώπων από το Facebook. Ο συγκεκριμένος φάκελος έφερε τον τίτλο «βρωμιάρηδες».

eksarxeia

Παράλληλα, στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη βρέθηκε χάρτης των Εξαρχείων, ο οποίος είχε σημαδεμένα σημεία ως «στόχους», με τον ακροδεξιό βουλευτή να έχει σημειώσει κυρίως στέκια αναρχικών αλλά και άλλους χώρους.

Στο στόχαστρο της ΧΑ, φαίνεται πως είχαν μπει χώροι που συχνάζουν οι διαχειρίζονται άτομα προσκείμενα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και τα πολιτικά γραφεία της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΕ, ο πολυχώρος Νοσότρος των Εξαρχείων του γνωστού αντιεξουσιαστή Νόντα Σκυφτούλη, δημοφιλείς καφετέριες της περιοχής, αλλά και ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, Original 21, στα Εξάρχεια στην οδό Τζαβέλλα, αναφέρει το Εθνος.

Παράλληλα, μεγάλη συγκέντρωση στόχων υπάρχει στο χάρτη στις περιοχές γύρω από την οδό Τζαβέλλα όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ενώ σημειωμένα ήταν επίσης τα κτίρια του εκδοτικού οίκου ΚΨΜ, του Στεκιού Μεταναστών και του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων.

Χρωματισμένα τέλος, ήταν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, το Χημείο, η Νομική και το Πολυτεχνείο.

 

xa-blackandwhite-2

 

 xa-blackandwhite-7

 

xa-blackandwhite-6

 

xa-blackandwhite-5

xa-blackandwhite-4

 

xa-blackandwhite-15

 

xa-blackandwhite-11

 

xa-blackandwhite-14

 

xa-blackandwhite-13

xa-blackandwhite-12

 

xa-blackandwhite-1

 

xa-blackandwhite-9

xa-blackandwhite-10

 

xa-maketa-6

(Visited 1 times, 1 visits today)
By