Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ναι, αλλά για την Marfin δεν λέτε τίποτα»

Τρία χρόνια από τον εφιάλτη της Marfin…

marfinfotiaΤην τελευταία τους πνοή άφησαν τρεις άνθρωποι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, μέσα στο υποκατάστημα της Marfin που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου 23. Η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών βρέθηκαν νεκροί από ασφυξία, που προκλήθηκε από αναθυμιάσεις τοξικών ουσιών.

Σύμφωνα με τους παρόντες δημοσιογράφους, ένας άγνωστος με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου έσπασε την τζαμαρία της τράπεζας και έριξε μέσα από την τρύπα των σπασμένων τζαμιών κάποιο διάφανο υγρό από μπουκάλι 1μιση λίτρου.

Πριν από το τραγικό περιστατικό είχε προηγηθεί μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες πόλεις. Η Αστυνομία είχε εκτιμήσει πως στην πορεία έλαβαν μέρος περίπου 40.000 διαδηλωτές καιπερίπου 20.000 στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες και συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό διαδηλωτών, με εκτίμηση γύρω στα 150.000 άτομα.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, οι μαρτυρίες στην δίκη γα την φωτιά στην Marfin τόσο των υπάλληλων της τράπεζας αλλά και του συζύγου της Αγγελικής συγκλονίζουν όσους επιμένουν να θυμούνται.

Ενώπιον του δεύτερου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κατηγορούνται διευθυντικά στελέχη της Marfin για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα στελέχη της τράπεζας δεν επέτρεψαν την ώρα των επεισοδίων στους υπαλλήλους να φύγουν από το χώρο εργασίας, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι το ζητούσαν. Επίσης, γίνεται αναφορά σε παραλείψεις που εντοπίστηκαν σε θέματα ασφαλείας, που είχαν ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και στη συνέχεια να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι.

By