Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ναι» στις απολύσεις στο Δημόσιο, για να «γλιτώσουν» μισθοί και συντάξεις

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που δεν προσφέρουν υπηρεσία

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Ναι στις απολύσεις δημοσίων υπάλληλων που δεν προσφέρουν υπηρεσία, προκειμένου να μην κόβονται μισθοί και συντάξεις και να μην αυξάνονται οι φόροι, τάχθηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μ. Κόλλια Τσαρουχά ο Αδ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε προσωπικό που δεν είναι απαραίτητο και πρόσθεσε: «Απολύσεις γίνονται, κάθε μέρα στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τη δουλειά τους 1000 άνθρωποι, εάν υπάρχει ανάγκη, πρέπει να γίνονται», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να κρατούνται στο δημόσιο μόνο εκείνοι που χρειάζονται, καθώς οι πόροι του κράτους είναι πλέον περιορισμένοι.

Ο Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε πως έως τις 29 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φορέων της Υγείας και στον βαθμό που θα συμπίπτουν με το «καλάθι διαθεσιμότητας», εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των υπαλλήλων θα απορροφηθεί.

Ο υπουργός Υγείας που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος του επιτέθηκε για άλλη μια φορά, λέγοντας: «Ο λαός άργησε πολύ να καταλάβει ότι δανειζόμαστε, δεν τα πήρα εγώ τα δάνεια, εσείς τα πήρατε, εσείς και ο αρχηγός σας που κυβέρνησε, εμείς ήρθαμε να διαχειριστούμε αυτό που κάνατε», είπε και πρόσθεσε πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε μια προσπάθεια να πείσει για την ανάγκη περικοπών, αλλά «είχε απέναντι του μία αντιπολίτευση σαν αυτή που ασκείτε εσείς τώρα, που έλεγε ‘λεφτά υπάρχουν’».

Έκανε μάλιστα, και ιδιαίτερη αναφορά στον Μανώλη Γλέζο, χαρακτηρίζοντας πολύ σωστό αυτό που είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ότι «δεν λέμε πού θα βρούμε τα λεφτά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By