Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ναι» στον ξένο αρχιδιαιτητή!

Ο κ. Σαρρής πρότεινε την έλευση προσώπου από το εξωτερικό που θα ορίζει διαιτητές και παρατηρητές σε Super League και Football League υιοθετώντας την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη

sarrisA

Αυτή είναι η πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως εκφράστηκε στη σημερινή ΓΣ της ΕΠΟ.

Ο κ. Σαρρής πρότεινε την έλευση προσώπου από το εξωτερικό που θα ορίζει διαιτητές και παρατηρητές σε Super League και Football League υιοθετώντας την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Παράλληλα ζήτησε να καταργηθεί η κριτική διαιτησίας από την τηλεόραση, ενώ παραδέχτηκε ότι η ΕΠΟ δεν αντιμετωπίζει σωστά το θέμα της καταπολέμησης των στημένων αγώνων, ρίχνοντας όμως την ευθύνη για την ολιγωρία της στην Πολιτεία.

«Σε καθημερινή βάση βλέπουμε από συγκεκριμένα κέντρα λασπολογία με καταγγελίες, προαναγγελία διώξεων και προσπαθούν να εμπλέξουν τη δικαιοσύνη στο σχέδιό τους. Μας δημιουργούν προβλήματα. Δεν θα αφήσουμε να αμφισβητήσει κανείς την εντιμότητά μας και ειδικά από ανθρώπους που η ομοσπονδία προστάτευσε και διεθνώς», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Σαρρής ενώ για τη διαιτησία υποστήριξε:

«Στη χρονιά που πέρασε ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας. Η δική μας πρόταση θα είναι να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής για να κάνει ορισμούς στη Super League και στη Football League». Όσο για τα λάθη της ΕΠΟ: «Στο θέμα του υποβιβασμού και προβιβασμού των ομάδων σε Super League και Football League καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Φταίμε που έφτασε η κατάσταση εκεί. Το ίδιο συνέβη και με τα ύποπτα παιχνίδια. Αποδείχθηκε λάθος η εκτίμησή μας, αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την παντελή αδράνεια της πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα. Στο νέο πειθαρχικό κώδικα βάλαμε όλες τις αποφάσεις του συνεδρίου της UEFA που ανατρέπουν όσα ξέραμε για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By