Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ναπολιτάνο: «Δοκιμάστηκε η κοινωνική συνοχή στην Ιταλία»

Ο πρόεδρος της Ιταλίας προειδοποιεί για κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων

italianapolitano
«Εξαιτίας της κρίσης του ευρώ δοκιμάστηκε η κοινωνική συνοχή» στην Ιταλία, ενώ «οι προβλέψεις για το 2014 δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος αναταράξεων και κοινωνικών εντάσεων» τόνισε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, μιλώντας στη διάρκεια της παραδοσιακής ανταλλαγής ευχών με ανώτερους ιθύνοντες των θεσμών της χώρας.
Για τον πρόεδρο Ναπολιτάνο «η αυστηρή επίκληση του σεβασμού στον νόμο πρέπει να συνοδεύεται από την μέγιστη απόδοση προσοχής σε όλες τις αιτίες και τις περιπτώσεις έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας».

Κατά την άποψη πολλών σχολιαστών, ο Ναπολιτάνο αναφερόταν στο λεγόμενο «Κίνημα με τα δίκρανα», το οποίο στρέφεται εναντίον των πολιτικών λιτότητας και υποστηρίζουν οδηγοί φορτηγών, αγρότες, άνεργοι, βιοτέχνες κ.ά., και έχει κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ναπολιτάνο απηύθυνε έκκληση προς το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συμβάλει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, παρά το ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By