Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μεταφέρει εξοπλισμό στην Ουκρανία

Καταγγελία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

oukrania-2

Μια ακόμη καταγγελία που κάνει λόγο για την ύπαρξη ρώσικων στρατευμάτων σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που μεταφέρει πολεμικό εξοπλισμό έρχεται στο φως, αυτή τη φορά από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ΓΓ έκανε λόγο και για μετακίνηση φιλορώσων αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία προς τη γραμμή της κατάπαυσης του πυρός.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένους αριθμούς, ωστόσο ανέφερε πως έχει παρατηρηθεί μια μετακίνηση δυνάμεων, εξοπλισμού, αρμάτων μάχης, πυροβολικού και σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων προς στην Ουκρανία.

Ακόμη ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις χώρες της Βαλτικής, εξέφρασε την ανησυχία του και για την μετακίνηση δυνάμεων των φιλορώσων αποσχιστών από την ανατολική Ουκρανία προς τα δυτικά, λέγοντας πως το γεγονός αυτό υπονομεύει πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ.

«Αυτό πυροδοτεί τις συγκρούσεις και συμβάλλει σε νέες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός» τόνισε και κάλεσε τη Ρωσία να διατάξει τα στρατεύματά της να υποχωρήσουν και να τα αποσύρει τόσο από την ανατολική Ουκρανία όσο και από τα σύνορα. «Αυτό θα συνέβαλε σημαντικά στην αποκλιμάκωση» της διένεξης, τόνισε ο ίδιος.

By