Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ναυάγιο αφήνει κέρδη σε φημισμένο εστιατόριο

Το μυστηριώδες Constitution και οι ιδιοκτήτες του «Trois Garcons» στο Λονδίνο

lestroisgarcons004

Της Λητώς Μησιακούλη
litomissiakouli@thepaper.gr

Την ώρα που οι εφοπλιστές προτιμούν να αγοράζουν πίνακες με ιστορικές φρεγάτες, πυρπολήσεις και αφίξεις σε ακτές… κάποιοι άλλοι στο χώρο του shipping και ειδικότερα στον τομέα της θαλασσασφάλισης χαίρονται να συλλέγουν έργα τέχνης και να επενδύουν σε αυτά, με βασικό θέμα τα… ναυάγια.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το έργο του Jonathan Wateridge με τίτλο Constitution (μικτή τεχνική σε γυαλί 155,7x214x17,2) το οποίο έφτιαξε το 2005.

Πρόκειται να πουληθεί στο Λονδίνο, μέσω οίκου Christie’s (5 Μαρτίου) στη δημοπρασία “Les Trois Garcons» με εκτίμηση 50.000 με 80.000 λίρες. 

chr
Το «χρυσό» deal
Πωλητές του έργου αυτού, όπως και όλων των υπόλοιπων lots της επερχόμενης δημοπρασίας είναι οι γνωστοί… Trois Garcons, δηλαδή οι Michel Lassere, Stefan Karlsson και Hassan Abdulach, ιδιοκτήτες του γνωστού και πολυτελέστατου εστιατορίου στο Λονδίνο «Les Trois Garcons» απ’ όπου έχουν περάσει διασημότητες όπως η Nicole Kidman, η Madonna, η Kate Moss, η Yoko Ono και άλλοι…

Οι τρεις άντρες απέκτησαν το «ναυάγιο» απευθείας από τον καλλιτέχνη (πλήρωσαν ή όχι; ποιος ξέρει…) το 2005, σχεδόν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε και λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν μαζί με την υπόλοιπη συλλογή.

Καταστροφική… μανία;
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Wateridge καταπιάνεται με κάποιο θέμα καταστροφής… Τον Οκτώβριο του 2012 έργο του με θέμα ένα αεροπορικό δυστύχημα πουλήθηκε μέσω Christie’s για 313.250 λίρες!

 

To μυστηριώδες έργο του Jonathan Wateridge με τίτλο Constitution (μικτή τεχνική  σε γυαλί 155,7x214x17,2) έχει μαγνητίσει τα βλέμματα.  Ανήκει στη συλλογή των "Trois Garcons" και πρόκειται να πουληθεί στο Λονδίνο, μέσω οίκου Christie’s. Η εκτίμησή του κυμαίνεται μεταξύ 50.000 και 80.000 λιρών.
To μυστηριώδες έργο του Jonathan Wateridge με τίτλο Constitution (μικτή τεχνική σε γυαλί 155,7x214x17,2) έχει μαγνητίσει τα βλέμματα.
Ανήκει στη συλλογή των «Trois Garcons» και πρόκειται να πουληθεί στο Λονδίνο, μέσω οίκου Christie’s. Η εκτίμησή του κυμαίνεται μεταξύ 50.000 και 80.000 λιρών.
By