Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να γίνει πράξη η ισότητα των φύλων ζητά ο πρόεδρος της Ευρωβουλής

Η Ευρωπαική Ενωση χρειάζεται να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τη διασφάλιση της ισότητας μεταξύ των φύλων, η οποία σήμερα παραμένει μόνο στα χαρτιά, υπογράμμισε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα 8 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

MALAWI«Η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία και την ανταγωνιστικότητα», επισήμανε ο κ. Σουλτς, ποσθέτοντας ότι οι γυναίκες πληρώνονται 16,2% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες για την παροχή ίδιας εργασίας.

Όπως τονίζει, οι γυναίκες έχουν θιγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση μέσω της περαιτέρω αύξησης της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή, η παραβίαση της ισότητας των δύο φύλων εις βάρος των γυναικών παραμένει σοκαριστικά διάχυτη με βαρύτατες συνέπειες στα άτομα, τις οικογένειες και την κοινωνία ευρύτερα.

Ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής, αφού αναφέρει ότι το γυναικείο φύλο εξακολουθεί να υποεκπροσωπείται στην πολιτική και οικονομική σκηνή λήψης των αποφάσεων, καλεί τα κράτη μέλη να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα στον αγώνα για τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων. Πρόκειται για μία πολιτιστική, πολιτική και οικονομική μάχη, στην οποία πρέπει όλοι να λάβουμε μέρος, καταλήγει ο Μάρτιν Σουλτς.

Πηγή: http://offsite.com.cy[space size=»30″]

By