Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Να καταργηθεί η τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων ζητά ο Απ. Κακλαμάνης

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως με την τροπολογία αποσκοπείται να καλυφθεί ο δανεισμός αγνώστων ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ.

apostolos-kaklamanis2Την κατάργηση της τροπολογίας με την οποία παρέχεται (και αναδρομικά) ασυλία στους τραπεζίτες που χορήγησαν ή θα χορηγήσουν δάνεια στα υπερχρεωμένα κόμματα, ζητά ο Απόστολος Κακλαμάνης με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή.

Η τροπολογία -που αποκάλυψε πρώτο το thepaper.gr- αναφέρει ότι «δεν συνιστά απιστία, κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα, για τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ. Σ. και τα στελέχη των Τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο».

Επισημαίνεται πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής θεωρεί ότι η τροπολογία δεν αφορά τα κόμματα και προειδοποιεί ότι «με το πρόσχημα της κάλυψης των κομματικών δανείων, αποσκοπείται να καλυφθεί, αγνώστου εκτάσεως δανεισμός αγνώστων Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημοσίου τομέα  “πίσω από τη πλάτη της Βουλής”».

By