Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΝΔ: Καταθέτει πρότασή της για το αντιρατσιστικό

Δύο διαφορετικές προτάσεις για το αντιρατσιστικό από την τρικομματική κυβέρνηση κατατίθενται σήμερα στη Βουλή.

fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis

Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει με τη σειρά της σήμερα στη Βουλή, τις δικές της προσθήκες που κρίνει απαραίτητες στο ήδη υπάρχον αντιρατσιστικό νομικό πλαίσιο, ενώ υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε ήδη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ η κοινή πρόταση νόμου για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Το Μέγαρο Μαξίμου καλεί σε ψήφιση των προσθηκών της όλα τα κόμματα εκτός της Χρυσής Αυγής με σχετική της ανακοίνωση, καταδικάζοντας τον ναζισμό.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση:

«Η Ν.Δ. τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για το ρατσισμό, ο νόμος δηλαδή 927/1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι επαρκής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε και με το σχετικό πρακτικό της ΚΕΝΕ.

Επισημάναμε, επίσης, ότι απαιτούνται μόνον ορισμένες προσθήκες σ΄ αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του. Αυτές τις προσθήκες εισάγουμε σήμερα.

Προσδοκούμε  ότι όλα τα κόμματα – πλην βεβαίως της Χ.Α. – θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι θα καταθέσει άλλη πρόταση τη Δευτέρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται μια επεξεργασία των διατάξεων ώστε να καλυφθούν οι ευαισθησίες του ΚΚΕ, με τη φιλοδοξία να διαμορφωθεί μέτωπο της Αριστεράς στο κοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι ο Περισσός δεν δείχνει καμία διάθεση συνεννόησης με την Κουμουνδούρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By