Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νεκρός και ο Γάλλος που αγνοoύνταν στα ορεινά της Κρήτης

Ο Γάλλος τουρίστας εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ Κρήτης, πεσμένος στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης και σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το σημείο όπου το πρωί της Κυριακής είχε βρεθεί νεκρή η σύντροφός του

asthenoforo4-1-600x369

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πεζοπορία που επιχείρησε στα βουνά της Κρήτης ζευγάρι Γάλλων τουριστών που βρίσκονταν στο νησί για διακοπές. Σήμερα το πρωί, βρέθηκε νεκρός και ο 64χρονος και μάλιστα σε κοντινό σημείο από εκεί που χθες είχε εντοπιστεί νεκρή η 62χρονη σύντροφός του. Ο Γάλλος τουρίστας εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ Κρήτης, πεσμένος στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης και σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το σημείο όπου το πρωί της Κυριακής είχε βρεθεί νεκρή η σύντροφός του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το ζευγάρι των Γάλλων πεζοπόρων, φαίνεται πως είχε κάποιο ατύχημα από πτώση κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας που επιχειρούσε στο ορειβατικό μονοπάτι της περιοχής μεταξύ των χωριών Λουτρό και Ανώπολη στα νότια των Χανίων. Η 62χρονη γυναίκα είχε μείνει στο σημείο όπου έπεσε, ενώ ο άντρας όπως όλα δείχνουν προσπάθησε να προχωρήσει σε πιο ψηλό σημείο ώστε να ζητήσει βοήθεια. Όμως δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στο μέρος που το πρωί εντοπίστηκε.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο Γάλλων θα γίνουν γνωστά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής. Οι δύο Γάλλοι είχαν ξεκινήσει την Παρασκευή για πεζοπορία στα βουνά της νότιας Κρήτης. Δεν επέστρεψαν στο κατάλυμα όπου έμεναν και το απόγευμα του Σαββάτου ενημερώθηκαν οι Αρχές για την εξαφάνισή τους. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους που ωστόσο δεν είχε αίσιο τέλος, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε νεκρή η 62χρονη και το πρωί της Δευτέρας ο 64χρονος.

By