Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από ισραηλινά πυρά

Σε διαδήλωση κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα

gaza

Ένας παλαιστίνιος έφηβος έχασε τη ζωή του σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη στη διάρκεια διαδήλωσης κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Επρόκειτο για έναν 19χρονο νεαρό που σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ψαγκότ, μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλας.

Επίσης δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια διαδήλωσης στη Χεβρώνα κατά της ισραηλινής επέμβασης στη Γάζα.

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά αφού επλήγη από πραγματικά πυρά στο στήθος και ένας άλλος, 29 ετών, χτυπήθηκε από πλαστικές σφαίρες, αλλά και πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 300 διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον των στρατιωτών κυλώντας προς το μέρος τους φλεγόμενα λάστιχα και πετώντας βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Περίπου 2.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους  κρατούσαν την πράσινη σημαία της Χαμάς, διαδήλωσαν στη Χεβρώνα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Ραμάλα και τα περίχωρα της Νάμπλους.

Στα περίχωρα της Βηθλεέμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, «εκατοντάδες» διαδηλωτές, κάποιοι με καλυμμένα πρόσωπα, έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, προτού διαλυθούν. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

By