Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανθρωποκυνηγητό για τον Τσετσένο βομβιστή της Βοστώνης (εικόνα)

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση στο μαραθώνιο προχώρησε η αστυνομία – Αργότερα ανακοινώθηκε ότι είναι νεκρός.

Reuters
Reuters

Οι βομβιστές στο μαραθώνιο της Βοστώνης είναι δύο αδέλφια, με καταγωγή από την Τσετσενία, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας, οι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις είναι αδέλφια από την Τσετσενία, ο Τζοχάρ Α. Τσαρνάεφ, 19 ετών, και ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Τα αδέρφια φέρονται να βρίσκονταν για χρόνια στις ΗΠΑ, ενώ αξιωματούχοι ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters,  ότι κλίνουν προς τη θεωρία ότι οι δράστες είχαν σχέση με τον ακραίο ισλαμισμό.

Η αστυνομία πραγματοποίησε γιγαντιαία επιχείρησης, έπειτα από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Κέιμπριτζ και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο υπόπτους που σκόρπισαν τον τρόμο στο μαραθώνιο της Βοστώνης, τοποθετώντας δύο βόμβες κοντά στο σημείο τερματισμού του μαραθωνίου της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, παραμένει ασύλληπτος.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο νεκρός ύποπτος είναι ο νεαρός με το λευκό καπέλο που φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το FBI για τους δύο υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο.

«Στο συμβάν στο Watertown ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, πιθανότατα κατά των αστυνομικών», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

mit1

Δείτε το βίντεο με τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη του Κέιμπριτζ:

By