Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρίσι: Δολοφονική επίθεση νεοναζί κατά φοιτητή

Νεκρός ο 18χρονος Κλεμέντ Μερίμ

neonazi 1Ο 18χρονος φοιτητής Κλεμέντ Μερίμ είναι το θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα ακροδεξιών στο Παρίσι σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό εξωτερικών.

Ο Κλεμέντ Μερίμ ξυλοκοπήθηκε, εγκαταλήφθηκε αναίσθητος και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης κατά του φοιτητή κάνουν λόγο για δύο άνδρες και μια γυναίκα, που περιγράφονται ως σκίνχεντ και ηλικίας περίπου 20 ετών, που χτυπούσαν τον νεαρό αρκετή ώρα με σιδερογροθιές την ώρα που εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ο 18χρονος, μέλος του αντιφασιστικού κινήματος, ξυλοκοπήθηκε σε συμπλοκή κοντά στον σταθμό Σαν Λαζάρ του Παρισιού το βράδυ της Τετάρτης, τα κίνητρα της οποίας ήταν πολιτικά και, καταδικάζοντας το περιστατικό, ανέφερε ότι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την «πλήρη αποφασιστικότητά του για την εξουδετέρωση της βίας που φέρει τη σφραγίδα της άκρας δεξιάς και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό, το γαλλικό κόμμα της Αριστεράς κάνει λόγο για φασιστικό τρόμο μετά τη δολοφονία πολίτη στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ καταγγέλλει ότι οι πράξεις βίας από ακροδεξιές ομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο στο Παρίσι αλλά σε όλη τη Γαλλία.

Ο αρχηγός του JNR (Εθνικιστική Επαναστατική Νεολαία), Σερζ Αγιούμπ απέρριψε τις κατηγορίες μιλώντας στο Associated Press.

Η οργάνωση Jeune Nationaliste Révolutionnaire που δρα τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία αποτελείται από νεοναζί και σκίνχεντ, είναι γνωστή για την επιθετική της δράση κατά μεταναστών και αριστερών και διατηρεί «φιλικές» σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By