Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα ΕΡΤ: τρία κανάλια, τρία ραδιόφωνα

Από 200, 800 εργαζόμενοι στην νέα πρόταση του Μαξίμου

FOSPHOTS
FOSPHOTS

Μετά τη απόρριψη της πρότασης Σταμάτη εκ μέρους των κυβερνητικών εταίρων για μεταβατική ΕΡΤ με 200 άμεσες προσλήψεις, το σχέδιο για την ΝΕΡΙΤ επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, η νέα ΕΡΤ θα αποτελείται από τρία κανάλια και τρία ραδιόφωνα, απασχολώντας συνολικά 800 εργαζομένους.

«Θέλουμε μια ΕΡΤ που να βγάζει τα λεφτά της, να προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό και να επιτελεί το λειτούργημα της ενημέρωσης», σημειώνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά θα προβλέπονται τρία κανάλια : το πρώτο θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καθώς παράλληλα και με προβολή ιστορικών σειρών που θα αφορούν προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το δεύτερο θα είναι το δορυφορικό και το τρίτο θα εκπέμπει μέσα από το Ίντερνετ.
Επιπλέον προβλέπονται και τρία ραδιόφωνα:το ένα αθλητικό, το δεύτερο ενημερωτικό και το τρίτο με πολιτιστικό πρόγραμμα, ενώ η εξυγίανση θα συνοδεύεται και με τη μείωση τουλάχιστονκατά 50% του ειδικού τέλους που καταβάλλουν οι Έλληνες για τη λειτουργία της ΕΡΤ.

By