Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νετανιάχου: Η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί

Η επίθεση του Ισραήλ θα προχωρήσει «“έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι μας»

netaniaxou

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να συνεχιστεί επ΄αόριστον, καθώς το Ισραήλ άρχισε να θέτει στο στόχαστρο πολυώροφα κτίρια στη Γάζα.

Η επίθεση του Ισραήλ θα προχωρήσει «“έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι μας», είπε ο Νετανιάχου. Πρόσθεσε πως η σύγκρουση θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το σχολικό έτος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε την επίθεσή του θέτοντας στο στόχαστρο για πρώτη φορά πολυώροφες κατοικίες, περιλαμβανομένης μιας πενταώροφης και μιας επταώροφης πολυκατοικίας σήμερα και μιας πολυκατοικίας 13 ορόφων χθες.

Ο Άσραφ αλ-Κέντρα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις 8 Ιουλίου αυξήθηκε σε 2.113 ανθρώπους, ενώ άλλοι 10.660 έχουν τραυματιστεί.

Σήμερα το απόγευμα, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν μία μητέρα και τρία από τα παιδιά της, αφού έπληξαν μια κατοικία στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Στο μεταξύ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες αλ-Κάσαμ, ανέλαβαν την ευθύνη, με ένα μήνυμα κειμένου, για τον τραυματισμό τεσσάρων ισραηλινών στρατιωτών από επίθεση με ρουκέτες στο πέρασμα Ερέζ, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Πέντε ρουκέτες με στόχο Ισραηλινούς στα Υψίπεδα Γκολάν εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη Συρία. Λιβανέζοι μαχητές είχαν εκτοξεύσει δύο ρουκέτες εναντίον του βορείου Ισραήλ μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Επλήγη επίσης μία κατοικία στη Γαλιλαία, αλλά δεν αναφέρθηκαν άλλα θύματα ή ζημιές.

Οι ανανεωμένες επιθέσεις έχουν προκαλέσει ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας διεύρυνσης της σύγκρουσης στη Γάζα.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, μιλώντας στο Κάιρο έπειτα από συνομιλίες με αιγύπτιους ηγέτες, δήλωσε χθες ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις πρέπει να επαναληφθούν σύντομα.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, προειδοποίησε τη Χαμάς ότι οι ηγέτες της στο εξωτερικό μπορεί να αποτελέσουν στόχο για το Ισραήλ.

«Πρέπει να ξέρουν ότι θα τους κυνηγήσουμε», είπε.

By