Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νετανιάχου: «Κανείς δεν θέλει να φθάσει σε υπερβολικό στρατιωτικό μάκρος»

«Προσπαθούμε να στοχεύουμε στρατιωτικούς στόχους και δυστυχώς υπάρχουν απώλειες αμάχων για τις οποίες λυπούμαστε και τις οποίες δεν επιδιώκουμε», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός

israil beniamin denaxou 2

Το Ισραήλ θα κάνει ότι είναι αναγκαίο ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Προσπαθούμε να στοχεύουμε στρατιωτικούς στόχους και δυστυχώς υπάρχουν απώλειες αμάχων για τις οποίες λυπούμαστε και τις οποίες δεν επιδιώκουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου στο CNN.

Κατηγόρησε τη Χαμάς ότι στοχεύει σκόπιμα ισραηλινούς πολίτες και ότι χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Όταν ρωτήθηκε πόσο χρόνο θα χρειαστεί το Ισραήλ για να ολοκληρώσει μια επιχείρηση που, όπως υποστηρίζει, σκοπεύει να καταστρέψει τις σήραγγες όπλων της Χαμάς, ο Νετανιάχου είπε ότι διεξάγεται «αρκετά γρήγορα», αλλά δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο.

Ερωτώμενος αν το Ισραήλ σκοπεύει να επανακαταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας, είπε: «Κανείς δεν θέλει να φθάσει σε υπερβολικό στρατιωτικό μάκρος».

By