Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε άλλα 25 κορίτσια

Σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε απομονωμένη πόλη

boko xaram

Ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ φέρονται να απήγαγαν τουλάχιστον 25 κορίτσια σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε απομονωμένη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Τζον Κουάγκε, μάρτυρας της επίθεσης και πατέρας τριών κοριτσιών που απήχθησαν, καθώς και η Ντόροθι Τίζε, μητέρα δύο κοριτσιών, ανέφεραν ότι οι δράστες έφτασαν στην πόλη αργά τη νύχτα και υποχρέωσαν τις γυναίκες να τους ακολουθήσουν. Αργότερα άφησαν ελεύθερες τις μεγαλύτερες από αυτές.

Η νέα απαγωγή σημειώνεται ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για την απελευθέρωση πάνω από 200 κοριτσιών που είχαν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση τον Απρίλιο.

«Βρισκόμαστε σε σύγχυση, διότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποτιθέμενης συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, τα κορίτσια μας απήχθησαν από τους αντάρτες» δήλωσε ο Κουάγκε. «Καλούμε την κυβέρνηση να μας βοηθήσει να σώσουμε τις κόρες μας χωρίς καθυστέρηση. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε αναζητώντας τις«, συμπλήρωσε.

Σχεδόν μία εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία εκεχειρίας με την Μπόκο Χαράμ, που θα περιλάμβανε και την απελευθέρωση των 200 και πλέον μαθητριών του Τσιμπόκ, ακόμη δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα κορίτσια πρόκειται να αφεθούν ελεύθερα. Συνομιλίες για την απελευθέρωσή τους είναι σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης της Νιγηρίας και ενός εκπροσώπου της ισλαμιστικής οργάνωσης στην Ντζαμένα, την πρωτεύουσα του Τσαντ, όμως περιβάλλονται από άκρα μυστικότητα.

By