Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νικόλας Μαρκάκης: Ζει το δικό του όνειρο στο αμερικανικό μπέιζμπολ

Aγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο από το 2006 και αμείβεται με 10 εκατ. δολάρια ετησίως

1Ο Νικόλας Μαρκάκης είναι επαγγελματίας παίκτης μπέιζμπολ στην ομάδα των Baltimore Orioles. Γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1983 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης από Έλληνα πατέρα, τον Διονύση Μαρκάκη και Γερμανίδα μητέρα, την Μαίρη Λου.

Το 1993 η οικογένεια του μετακόμισε στο Woodstock στη περιοχή της Μασαχουσέτης.

Ένας από τους λόγους της μετακίνησης ήταν το ταλέντο και η αγάπη του Νίκου για το άθλημα, ενώ ήταν φανατικός οπαδός των Boston Red Sox.

Τον Αύγουστο του 2003 έπαιξε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μάλιστα κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Επίσης, έπαιξε με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα. Η Εθνική Ομάδα δημιουργήθηκε από τον Πήτερ Αγγέλου, ιδιοκτήτη της ομάδας της Βαλτιμόρης. Οι παίκτες δεν χρειαζόταν να είναι κάτοικοι Ελλάδος, αρκούσε να ήταν Έλληνας έστω ο προπάππους τους.

nick martakis baseballΤο 2004 ξεκινάει να παίζει ημιεπαγγελματικά με τους Delmarva Shorebirds. Το 2005 μεταπηδά στους Grederick Keys του Μέριλαντ και ψηφίζεται κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Βαλτιμόρη, ενώ συμμετέχει στο All-star Game της Καλιφόρνιας, στο οποίο ψηφίζεται «Καλύτερος Παίκτης’».

Στις 3 Απριλίου του 2006 κάνει το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα του μπέιζμπολ με τους Orioles ενώ το 2009 υπογράφει ηγεμονικό συμβόλαιο διάρκειας 6 ετών για 66,1 εκατομμύρια δολάρια. Επίση, αποκτά την δική του φανέλα η οποία γράφει: «Nick the Stick, Camden’s Finest».

Το 2011 του απενεμήθη το Χρυσό Γάντι.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Μαζί με την σύζυγό του έχουν ξεκινήσει το Ίδρυμα Right Side Foundation το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 για να βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη, είτε είναι με ειδικές ανάγκες, είτε μόνα, είτε άρρωστα σε όλη την επικράτεια του Μέριλαντ.

1Έχει έντονο φιλανθρωπικό έργο, δωρίζει 75 χιλιάδες δολάρια ανά σεζόν για το ίδρυμα, ενώ βοηθάει επίσης στην καμπάνια «Going to Bat Against Breast Cancer» του Ιδρύματος για τον Καρκίνο του Προστάτη και στο Home Run Challenge.

Σπούδασε στο Young Harris College, όπου έπαιξε και για την κολεγιακή ομάδα Young Harris Mountain Lions. Ανακηρύχτηκε δύο φορές ως ο παίκτης της χρονιάς σε επίπεδο κολεγίων στην Τζώρτζια και του απενεμήθη το Baseball America’s 2002 National JUCO Player of the Year.

By