Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νικ Κύργιος: Ποιός είναι ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός που απέκλεισε τον Ναδάλ από το Wimbledon

Ανατέλλει το νέο μεγάλο αστέρι του τέννις, ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιου, ο οποίος κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη εχθές και να αποκλείσει από τη διοργάνωση του Wimbledon το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ραφαέλ Ναδάλ.

1Σήμερα, όλος ο κόσμος μιλάει για τον 19χρονο που έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του και τα κατορθώματά του. Ο ίδιος αποδίδει την χθεσινή μεγάλη ανατροπή στην μητέρα του: «είπε ότι ο Ναδάλ είναι πολύ μεγάλο εμπόδιο για εμενα και πείσμωσα.

Με τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη του 19χρονου Ελληνοαυστραλού , επί του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, ο Νικ Κύργιου, έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής εκτός Top 100 που καταφέρνει να κερδίσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Νικ τώρα βρίσκει στον δρόμο του, ένα άλλο νέο αστέρι του τουρ, τον Μίλος Ράονιτς.

1Ο Κύργιος, έγινε ο πρώτος 19χρονος που κερδίζει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης σε Grand Slam, μετά τον Ράφαελ Ναδάλ το 2005 στο Γαλλικό Όπεν, όταν είχε κερδίσει τον Φέντερερ στην πορεία του προς τον πρώτο του τίτλο στο Παρίσι.

O 19xρονος, Ελληνοαυστραλός, που έχει πατέρα Έλληνα και μητέρα από τη Μαλαισία, μάγεψε τον κόσμο του τέννις, δίνοντας τη δική του παράσταση, απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει, Ναδάλ.

Ο πατέρας του Νικ είναι ελαιοχρωματιστής και η μητέρα του μηχανικός κομπιούτερ, ενώ έχει άλλα δύο αδέρφια, τον Χρήστο που είναι δικηγόρος και την Χαμιλά που είναι ηθοποιός. Ο Νικ είναι ο μικρότερος της οικογένειας, γεννήθηκε στην Κανμπέρα της Ασυτραλίας, και από νωρίς είχε κλίση προς τον αθλητισμό.

Ο ίδιος δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του.

Ο Κύργιος μέχρι τα οκτώ πήγε στο Κολέγιο Ράντφορντ και στα 12 του μετακόμισε στο Daramalan College στην Καμπέρα. Μάλιστα, το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το μπάσκετ και όλοι έλεγαν πως ήταν εκκολαπτόμενο αστέρι. Ωστόσο στα 14 του αποφασίζει να ακολουθήσει το τένις και μετά από δύο χρόνια λαμβάνει πλήρη υποτροφία από το αυστραλιανό ινστιτούτο των σπορ.

Ακόμα, αποκάλυψε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο καθώς δήλωσε ότι το βασικό του κίνητρο ήταν η έλλειψη πίστης από τη μεριά της μητέρας του. Μια ημέρα πριν από τον αγώνα, η μητέρα του είχε αποφανθεί πως ο Ναδάλ είναι πολύ μεγάλο εμπόδιο για τον γιο της. Όταν το διάβασε αυτό ο Νικ πείσμωσε και αυτό λειτούργησε ως κίνητρο για να νικήσει τον Ισπανό.

Παρά τα 19 του χρόνια και την απειρία του από τέτοιου είδους διοργανώσεις, ο Ελληνοαυστραλός έδειξε απίστευτη πυγμή, ατσάλινα νεύρα, τρομερή ψυχική και πνευματική αντοχή, αγωνιστικό τσαμπουκά και όλα αυτά τον έφεραν στην πρώτη του οχτάδα σε Major τουρνουά!

By