Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ανατροπή στα νοσοκομεία: καμία αλλαγή στις διοικήσεις

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι θα καλυφθούν μόνο τα κενά

Της Γεωργίας Σαδανά

nosokomesΠλήρη ανατροπή στη διαδικασία επιλογής νέων διοικήσεων στις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας προκαλεί η στάση του υπουργείου Υγείας να παγώσει τη διαδικασία αντικατάστασης των υφιστάμενων διοικητικών συμβουλίων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thepaper.gr, το αρμόδιο υπουργείο προσανατολίζεται στην κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν στα υφιστάμενα διοικητικά συμβούλια, παρότι η διαδικασία αξιολόγησης των ενδιαφερόμενων στελεχών με σκοπό την τοποθέτηση νέων διοικητικών σχημάτων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί!

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην αρμόδια επιτροπή για την επιλογή των νέων διοικούντων μετέχουν τόσο ένας δικαστικός λειτουργός όσο και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, προκειμένου να μην υπάρξουν υπόνοιες ως προς το αξιοκρατικό της διαδικασίας, ενώ εκτιμάται ότι έχουν ήδη κατατεθεί 3.000-4.000 βιογραφικά εκ μέρους των ενδιαφερόμενων πανελλαδικά. Μολονότι το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε τους περασμένους μήνες σε έκδοση σχετικής προκήρυξης για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας, οι καταληκτικές ημερομηνίες έχουν ήδη παρέλθει (27/3/2013) χωρίς ωστόσο να σημειωθεί καμία εξέλιξη, γεγονός που έχει προκαλέσει εκνευρισμό και μεταξύ «γαλάζιων» στελεχών και βουλευτών.

Αιτίες και αντιδράσεις

Παράγοντες της υγείας βλέπουν το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού στο προσεχές μέλλον ως ανασταλτικό παράγοντα για την αντικατάσταση των στελεχών των νοσοκομείων, την ώρα που γνωστές σε όλους έχουν καταστεί οι αρρυθμίες στις σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στο αρμόδιο υπουργείο. Παρά την αδυναμία συνεννόησης, που αποτυπώθηκε ακόμη και ενώπιον του πρωθυπουργού στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η Νέα Δημοκρατία νομίζει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια δική της μονοκομματική κυβέρνηση. Δεν το νομίζει πάντα, δεν το νομίζουν όλα τα στελέχη της, αλλά βρισκόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με το πρόβλημα αυτό. Και η ΔΗΜΑΡ, ο τρίτος εταίρος που ζει μια νέα εμπειρία συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα ευθύνης, θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας αποφεύγοντας, τις πιο κρίσιμες στιγμές, τα βάρη των δύσκολων αποφάσεων» είχε τονίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, επαναλαμβάνοντας από το βήμα της το αίτημά του για αξιοκρατία παντού. Την ίδια ώρα, το θέμα της αντικατάστασης των διοικήσεων των νοσοκομειακών μονάδων είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα, προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά τη δημοσιοποίηση μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με αποστολέα το βουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Χατζησωκράτη με το οποίο καλούσε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που ενδιαφέρονται για κάποιες από τις προκηρυσσόμενες θέσεις, να γνωστοποιήσουν προς το κόμμα την επιθυμία τους και «να κατατεθούν εγκαίρως οι υποψηφιότητες».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By