Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντιμπέιτ με Σαμαρά και Τσίπρα θέλει ο Θεοδωράκης

 «Ο Σαμαράς συστήνει ως σωτήρες το παλαιοκομματικό δυναμικό- μεταξύ των οποίων και αρκετοί ακροδεξιοί- και ο Τσίπρας λέει, θα ψηφίσουμε ένα άρθρο, ένα νόμο και όλοι θα επιστρέψουμε αυτομάτως στις δεκαετίες της ευμάρειας»

topotamiB

Δημόσια πρόσκληση για ντιμπέιτ στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα,  απευθύνει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Ελευθεροτυπία ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η κοινωνία εδώ και τέσσερα χρόνια αναζητά εναγωνίως μια ρεαλιστική λύση που να μην έχει σχέση με το παρελθόν. Ο Σαμαράς συστήνει ως σωτήρες το παλαιοκομματικό δυναμικό – μεταξύ των οποίων και αρκετοί ακροδεξιοί – και ο Τσίπρας λέει, θα ψηφίσουμε ένα άρθρο, ένα νόμο και όλοι θα επιστρέψουμε αυτομάτως στις δεκαετίες της ευμάρειας. Ποιον κοροϊδεύουν;», τονίζει.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ότι το Ποτάμι δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης απαντά σκωπτικά: «Δεν είναι ενημερωμένος, αλλά δεν του κρατώ κακία. Με τόσες αναποδιές που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό να ασχολείται κυρίως με το τι διαφορετικό λένε κάθε μέρα τα στελέχη του και όχι με τα όσα λέει το Ποτάμι».

Ο κ. Θεοδωράκης επαναλαμβάνει παλαιότερες δηλώσεις του ότι «τη χώρα δεν μπορεί να τη σώσουν αυτοί που ευθύνονται για το ναυάγιό της. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έριξαν τη χώρα στα βράχια […] αυτό όμως δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον ΣΥΡΙΖΑ».Προσθέτει ότι το Ποτάμι δεν ζητάει εκλογές «για λόγους πρωτίστως σοβαρότητας» αντιπαραβάλλοντας τα στελέχη του Ποταμιού με τους ομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εκλογές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, δύο χρόνια τώρα, τι έχουν καταφέρει;», διερωτάται.

By