Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντινόπουλος: Δεν θα γίνουν απολύσεις μέσω της ενδοδημοτικής κινητικότητας

«Εντός των επόμενων ημερών η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας»

ntinopoulos

«Δεν θα γίνουν απολύσεις μεταξύ των υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στην ενδοδημοτική κινητικότητα» επανέλαβε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Μάλιστα υπογράμμισε την αναγκη να προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας.

Ο κ. Ντινόπουλος προχώρησε στην παραπάνω διαβεβαίωση απαντώντας στον Πρόεδρο της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο, ο οποίος διατύπωσε τις επιφυλάξεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης όσον αφορά στη μη σύνδεση της ενδο-δημοτικής κινητικότητα με απολύσεις, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει σαφής δέσμευση της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης, ο κ. Ντινόπουλος επεσήμανε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει και πρόσθεσε πως «αναζητούνται οι συγκλίσεις».

Ο κ. Μπαλασόπουλος, από την πλευρά του, σχολιάζοντας και τη σημερινή δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να επηρεαστούν από καμία δικαστική απόφαση.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήταν το τρίτο θέμα που συζήτησαν οι δύο πλευρές. Όπως επισημάνθηκε, οι δυο πλευρές έχουν προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή της αναμένεται τις ερχόμενες ημέρες.

By