Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντινόπουλος: Δικαιολογημένη η ανησυχία στους δήμους

Σχετικά με την εθελοντική ενδο-δημοτική κινητικότητα, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν «δεν έχουν κανέναν κίνδυνο»

ntinopoulos

Διαδοχικές συναντήσεις έχει ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, με αντιπροσωπείες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήδη συνάντησε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αυτήν τη στιγμή συνομιλεί με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων -που διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Εσωτερικών- ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Όπως σημείωσε ο κ. Ντινόπουλος, οι συναντήσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα. Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων στους ΟΤΑ (για την οποία η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Ιουνίου), παρατήρησε ότι «υπάρχει κλίμα ανησυχίας στους δήμους, που δεν είναι άδικο». Όσον αφορά την αξιολόγηση με το σύστημα της ποσόστωσης, επιβεβαίωσε πως «είναι αλήθεια ότι σε πολλούς δήμους δεν έχει αρχίσει». Και κατέληξε ότι είναι ένα θέμα που «πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά με την εθελοντική ενδο-δημοτική κινητικότητα, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν «δεν έχουν κανέναν κίνδυνο». Σημείωσε ότι περίπου 1.000 υπάλληλοι έχουν ήδη ενταχθεί, αλλά απομένουν κι άλλοι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 3.000 υπαλλήλων. Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς, όπου λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι γονείς να κληθούν να πληρώσουν τροφεία, επιβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εξευρεθούν επιπλέον πόροι από ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε κανένας γονέας να μην πληρώσει τροφεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι περισσότερα από 150 Δημοτικά Συμβούλια, μεταξύ των 325 δήμων της χώρας, έχουν ήδη προχωρήσει σε ψηφίσματα με τα οποία αρνούνται να εφαρμόσουν την αξιολόγηση με το νέο σύστημα της ποσόστωσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλασόπουλος, εάν δεν υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών «θα δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση» και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να παρέμβουν τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και η ΚΕΔΕ με περισσότερο δυναμικό τρόπο.

Ο κ. Μπαλασόπουλος διευκρίνισε ότι μόνο 910 υπάλληλοι των ΟΤΑ έχουν ενταχθεί στην ενδο-δημοτική κινητικότητα, κι αυτό διότι το πλαίσιο υπό το οποίο κλήθηκαν να προχωρήσουν στην εθελοντική κινητικότητα ήταν «ανασφαλές». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Με εκθέσεις Ραπακούλια δεν λύνονται προβλήματα».

By