Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ντινόπουλος: Σε καθεστώς ενδοδημοτικής κινητικότητας 2.000 υπάλληλοι

«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών»

ntinopoulos

Σε καθεστώς ενδοδημοτικής κινητικότητας πρόκειται να ενταχθούν 2.000 υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA. «Η ενδοδημοτική κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις» ξεκαθάρισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως οι 1.000 υπάλληλοι που ήδη μετακινήθηκαν στις νέες τους θέσεις,  αμείβονται κανονικά και δεν θα ξαναμπούν σε διαθεσιμότητα.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τελικά την απαίτηση της τρόικας να απολυθούν 7.000 άτομα έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Ντινόπουλος επεσήμανε ότι «πρέπει να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους θεσμικούς της εταίρους» και έσπευσε να αναγνωρίσει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τις απολύσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου επειδή τυχαίνει να μην γίνονται απολύσεις στο υπουργείο Εσωτερικών.Έχω ευθύνη γιατί τις ψήφισα στα μνημόνια. Είμαι ηθικός αυτουργός».

Ο υπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με αφορμή τις ενστάσεις που διατύπωσε για τις δεσμεύσεις της χώρας αναφέροντας σε κατηγορηματικό τόνο πως » δεν αμφισβητούνται οι θεσμικές υποχρεώσεις της χώρας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών «θα τα πάει πάρα πολύ καλά».

Τέλος δήλωσε «περήφανος που ανήκει στη μακροβιότερη παράταξη της λαικής δεξιάς».

By