Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ντινόπουλος: Το πρόγραμμα δεν προβλέπει απολύσεις στους χώρους που εποπτεύει το ΥΠΕΣ

 Υπογράμμισε πως επιθυμεί να συνεχίσει το πρόγραμμα της διαδημοτικής κινητικότητας, προκειμένου «να μην γίνουν απολύσεις»

ntinopoulos

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν προβλέπει απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στους ΟΤΑ ή τους χώρους που εποπτεύει το υπουργείο Εσωτερικών,σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Δεν υπάρχει πρόγραμμα απολύσεων στο χώρο το δικό μου», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι 7.000 εργαζόμενοι που θα πρέπει να απομακρυνθούν από το Δημόσιο, μέσω της διαθεσιμότητας, έως το τέλος του 2014 «δεν προέρχονται από τους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο Εσωτερικών».

Επιπλέον, τόνισε πως πρέπει να τηρηθούν «μέχρι κεραίας τα συμφωνηθέντα» με την τρόικα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως επιθυμεί να συνεχίσει το πρόγραμμα της διαδημοτικής κινητικότητας, προκειμένου «να μην γίνουν απολύσεις». Με το εν λόγω πρόγραμμα έχουν ήδη μετακινηθεί αυτοβούλως 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι, και υπάρχει στόχος για την εθελοντική επανατοποθέτηση ακόμα 2.000 εργαζόμενων. «Το να προσπαθεί ο υπουργός να το κάνει αυτό είναι κακό;», διερωτήθηκε.

 

 

By