Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ντόλιος για το νομοσχέδιο Μητσοτάκη: Σιγά τα ωά!

Φίλια πυρά δέχθηκε στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση ή συγχώνευση 23 φορέων και οργανισμών του δημοσίου

fosphotos.com
fosphotos.com

Φίλια πυρά δέχθηκε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση ή συγχώνευση 23 φορέων και οργανισμών του δημοσίου. Ο Γιώργος Ντόλιος από το ΠΑΣΟΚ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σε ότι αφορά ση διοικητική μεταρρύθμιση έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό, ενώ αναφερόμενος στην συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ανέφερε επί λέξει «σιγά τα ωά».

Μιλώντας από την θέση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησε ότι εξοικονομούνται πόροι, λέγοντας πως η εξοικονόμηση ανέρχεται γύρω στα 2,7 εκατ. ευρώ,  αλλά από τις μη δημοσιεύσεις στο εθνικό τυπογραφείο έχουμε απώλεια εσόδων, περίπου 40 εκατομμυρίων.

«Άρα το επιβαρύνουμε! Σιγά τα ωά, το νομοσχέδιο, ως προς τα οφέλη και την ταχύτητα, έως τώρα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό με σχέδια για κατάργηση φορέων», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία εκείνων που απολύονται είναι άτομα με υψηλά προσόντα, ενώ εκείνοι που διασώζονται, όχι. Εμφανίστηκε πάντως, και με έντονα αυτοκριτική διάθεση για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ντρέπονται κάποιοι από εμάς που υπηρέτησαν εκείνες τις εποχές, τέτοιες λογικές και πολιτικές.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το συζητούμενο νομοσχέδιο εξαπέλυσε νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον μνημείο αναχρονισμού και περιφρόνησης των κοινωνικών λειτουργιών του κράτους. «Οι διατάξεις του καθιερώνουν μια ανθρωποφαγική μέθοδο», είπε, μίλησε για «κανιβαλικό σύστημα» και πρόσθεσε ότι η διαθεσιμότητα αποτελεί τον προθάλαμο των απολύσεων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

By