Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Μπακογιάννη: Έφθασε η ώρα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας

 

«Αντί της κοκορομαχίας πρέπει να επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο»

ntora bakoyianni sete

«Η ώρα της διαπραγμάτευσης έφτασε, έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη αλλά είναι η στιγμή να σηκώσουμε ανάστημα και να ζητήσουμε να κλείσει επιτέλους συνολικά το πακέτο που λέγεται Ελλάδα» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΣΚΑΙ, συμπληρώνοντας ότι επί μήνες η χώρα τελεί υπό ομηρία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι η ελληνική πλεύρα πρέπει να επιμείνει για τη μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου, στο «όχι» που διατύπωσε η Τρόικα.

Απέφυγε ωστόσο να αφήσει προσωπικές αιχμές εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θεωρώ ότι υπάρχουν προσωπικές ευθύνες. Κάνει ό,τι μπορεί. Η διαπραγμάτευση είναι πολιτική. Όχι τεχνοκρατική. Και αυτό το γνωρίζουν και οι έξω».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη αποστασιοποιήθηκε και από την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και  το ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την βία, επισημαίνοντας πως «αντί της κοκορομαχίας πρέπει να επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο». Σημείωσε ακόμη πως η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας της και πως βάσει αυτού θα έπρεπε να προσέλθει στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, κατά προτίμηση, όπως είπε, σε συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής δεν γίνεται να τα βρούμε γιατί θα συνεχίσουν να λένε αυτά που λένε. Αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θεσμικά ζητήματα. Στις συνταγματικές αλλαγές που επιθυμούμε να προχωρήσουμε. Στο πώς θέλουμε να λειτουργεί η Δημοκρατία μας» είπε με έμφαση.

Η κ. Μπακογιάννη, ωστόσο, άφησε αιχμές για τις τακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας «ποιον κοροϊδεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο; υπάρχει ένα μαγικό ραβδί που θα λύσει τα προβλήματα και η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποιεί;»

Αποστάσεις έλαβε ακόμη και από την υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων από τον Αντώνη Σαμαρά. «Η Ελλάδα δεν αντέχει δεύτερο διχασμό» προειδοποίησε εξηγώντας «Έχουμε αντέξει τα πάντα ως Έλληνες. Αλλά νέο διχασμό δε θα τον αντέξουμε».

Περί Χρυσής Αυγής

Η κ Μπακογιάννη δήλωσε πως στη Ν.Δ υπήρξαν στελέχη, έστω και μετρημένα στα δάχτυλα, όπως διευκρίνισε, τα οποία λοξοκοίταζαν προς τη Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με τα διάφορα σενάρια περί συμπόρευσης των δύο κόμματων, η ίδια τόνισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε αυτή την παράταξη είναι αδιανόητο να κοιτάζουμε προς φασίστες, ναζιστές και ακραία εγκληματικά στοιχεία. Με τη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να μας ενώσει τίποτα. Ούτε καν η σκοπιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ επανέλαβε την τοποθέτηση που είχε διατυπώσει ο Αντώνης Σαμαράς για την δικαστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος. «Πρέπει να έχουμε μέτρο. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι στην Ελλάδα δεν διώκονται φρονήματα ή πιστεύω, διώκονται εγκληματικές πράξεις. Η Χρυσή Αυγή ήταν μια εγκληματική συμμορία η οποία θα σταματήσει να υπάρχει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By