Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νωρίς-νωρίς στη σύνταξη ο άνθρωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Ο εισηγητής της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, θα συνταξιοδοτηθεί στα 55 του.

Ο Ολλανδός εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, επιστρέφει στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβριο , καθώς μπορεί το Ταμείο, από όπου περνάει να αυξάνει όρια ηλικίας, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως για τους θεματοφύλακές του.

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Ο «πατέρας» των αντεργατικών μέτρων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, εγκαταλείπει τη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος τον Σεπτέμβριο και επιστρέφει στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον καθώς σε έναν χρόνο θα συνταξιοδοτηθεί.

Ο  55χρονος Ολλανδός τεχνοκράτης εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Μπομπ Τράα έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον Τύπο, με την πρώτη να είναι όταν πρότεινε εννιά μέτρα – φωτιά για τον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ αυτών η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ δική του πρόταση είναι και η μετενέργεια, δηλαδή η κατάργηση των τριετιών και του επιδόματος γάμου μόλις λήξει η ισχύς της εθνικής συλλογικής σύμβασης Εργασίας.

Ο Μπομπ Τράα έχει καταγγελθεί ότι έκλεισε τα μάτια σε προσλήψεις που γίνονταν στο δημόσιο την πρώτη περίοδο εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ του καταλογίζουν  ότι είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με υπουργούς που βρίσκονταν στο «απυρόβλητο» της τρόικας και παράλληλα πως επιχείρησε να αναμειχθεί στην επιχειρηματική ζωή της χώρας, υποδεικνύοντας σε επιχειρηματίες την οδό των Βαλκανίων και της Τουρκίας, ενώ έχει κατηγορηθεί για προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται πως η άφιξη του Μπομπ Τράα συνοδεύτηκε με πικρόχολα σχόλια από πλευρά του τύπου όταν εγκαταστάθηκε σε ακριβό διαμέρισμα της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπό τις πιέσεις των μέσων ενημέρωσης ζήτησε να μείνει σε έπαυλη στη Φιλοθέη με ενοίκιο 4.000 ευρώ.

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρει πως ο Ολλανδός έχει τη φήμη σκληρού τεχνοκράτη, χωρίς αίσθηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, που στέκεται σε επουσιώδη πράγματα και λεπτομέρειες. Μάλιστα πρώην συνάδελφός του τον είχε χαρακτηρίσει «Mr Nobody», δηλαδή «Κύριο Κανένα».

By