Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νότια Κορέα: Δεύτερος νεκρός δύτης στο ναυάγιο του Sewol

Ο 40χρονος δύστης ανασύρθηκε από τον βυθό αναίσθητος κι αιμορραγώντας στο πρόσωπο

South Korea Ship Sinking

Δύτης ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες μετά το ναυάγιο του οχηματαγωγού Sewol στη Νότια Κορέα σκοτώθηκε την Παρασκευή σε δυστύχημα που σημειώθηκε στη διάρκεια των ερευνών, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή, ενώ την ίδια ώρα βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο δύτης ανασύρθηκε από τον βυθό σε κρίσιμη κατάσταση αφού συμμετείχε στις προσπάθειες να ανοιχτεί τρύπα στο κύτος του πλοίου προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσέγγιση των σορών 16 ανθρώπων που δεν έχουν βρεθεί 45 ημέρες μετά το ναυάγιο, δήλωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Ο άνδρας, περίπου 40 ετών, ανασύρθηκε από τον βυθό αναίσθητος κι αιμορραγώντας στο πρόσωπο και εξέπνευσε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πρόκειται για τον δεύτερο δύτη που χάνει τη ζωή του μετά το ναυτικό δυστύχημα της 16ης Απριλίου.

South Korea Ship Sinking Embattled Crew-3

 

Το Sewol, το οποίο ήταν υπερφορτωμένο και ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την προβλεπόμενη την ώρα που πήρε στροφή, βυθίστηκε στα ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα να πνιγούν εκατοντάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μαθητές και καθηγητές που πήγαιναν εκδρομή. Από τους περίπου 476 επιβαίνοντες διασώθηκαν μόνον οι 172.

Η αστυνομία αναζητεί τον επικεφαλής της οικογένειας στην οποία ανήκει η διαχειρίστρια εταιρεία του φέρι, τον οποίο έχει επικηρύξει για 500.000 δολάρια.

By