Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: «Η εθνική ενότητα είναι σήμερα επιβεβλημένη περισσότερο παρά ποτέ»

Χαιρετισμός του υπ. Εθνικής Άμυνας σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας

dendias2

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κατά την οποία, η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι επιβεβλημένη η εθνική ενότητα, πέρα και πάνω από κάθε μικροκομματική λογική και σκοπιμότητα», επισήμανε μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του, – μετά τη δοξολογία- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «η ομοψυχία με την οποία λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, να παραδειγματίσει».

Ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στις εξαιρετικά δυσχερείς συγκυρίες που βιώνει η ευρύτερη περιοχή, χάρη στην αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του εθνικού αμυντικού συστήματος».

«Η αξιοπιστία της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά, καθώς και η εγρήγορσή τους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόσκληση και πρόκληση, δείχνει την ισχυρή μας βούληση να εργαστούμε υπέρ της ειρήνης και της νομιμότητας διεθνώς», συνέχισε.

Παράλληλα υπενθύμισε «τη δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά να διασφαλίσει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού όχι με κραυγές, αλλά με σοβαρότητα και ρεαλισμό».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και ο ίδιος προσωπικά θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των περικοπών που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και η οποία ξεκινά με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Τέλος εξήρε τις για άλλη μία φορά τις αξίες που διέπουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκτέλεση του καθήκοντος που σε πείσμα της οικονομικής κρίσης παραμένουν αναλλοίωτες.

Ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς δώρισε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας το ξιφίδιο του Ικάρου λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι δώρο πολέμου αλλά δώρο αποτροπής».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης βουλευτές, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, οι τοπικές αρχές και άλλοι επίσημοι.

Οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο με την επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

By