Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Κακλαμάνης: Δεν θα πω «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης

«Δεν έχω καμία επαφή με τη ΝΔ μετά τη διαγραφή μου»

kaklamanis-nikitas

Την πρόθεση του να μην καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω αυτήν τη στιγμή είναι πως δεν θα ψηφίσω «όχι». Αλλά δεν έχω αποφασίσει τι, από τα άλλα ενδεχόμενα, θα πράξω».

Όσον αφορά το θέμα της ψήφισης για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως βασική, γενική πολιτική του αρχή είναι ότι «η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να δημιουργεί πολιτική κρίση», λέγοντας πως «τώρα, βέβαια, η Ελλάδα ζει σε μια περίοδο κρίσης που δεν είχαμε ξανασυναντήσει» και σημείωσε ότι «δεύτερη προϋπόθεση για να ψηφίσω είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Για την μεγάλη λιστά προσώπων που ακούγονται για την θέση ο βουλευτής αναρωτήθηκε «γιατί σώνει και καλά ένα πρόσωπο που ενώνει τον κόσμο ευρύτερα πρέπει να είναι αριστερός ή κεντροαριστερός» και πρόσθεσε: «Εκτιμώ πως υπάρχουν τέτοια πρόσωπα στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη. Έχει τελειώσει η ιστορία Καραμανλή. Τώρα, όλοι ξέρετε ότι δεν ενδιαφέρεται. Για τον Σταύρο Δήμα -και όχι μόνο- είναι ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος από το χώρο της κεντροδεξιάς… Η κ. Δαμανάκη συμπαθής είναι, αλλά γιατί να μην πάμε πχ στη Μαριέττα Γιαννάκου, αν είναι να πάμε σε γυναίκα; Θέση μου είναι ότι δεν πρέπει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να δημιουργεί πρόβλημα».

«Δεν έχω αποφασίσει να εγκαταλείψω την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Εάν είμαι στις εκλογές και με ποιον πολιτικό σχηματισμό, θα το δείξει το μέλλον. Δεν έχω καμία επαφή με τη ΝΔ μετά τη διαγραφή μου» επισήμανε αναφορικά με την πιθανότητα επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.

By