Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Κορέα: Εντοπίστηκε η σορός του αγοριού που κάλεσε πρώτο για βοήθεια

Η διεύθυνση του σχολείου παρέχει στους μαθητές που σώθηκαν βοήθεια από ψυχολόγους

South Korea Ship Sinking

Εντοπίστηκε σήμερα η σορός του μαθητή, ο οποίος κάλεσε πρώτος από το κινητό του για βοήθεια τον αριθμό επείγουσας ανάγκης την ώρα που βυθιζόταν το νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό.

Ο Τσόι ήταν εκείνος που κάλεσε πρώτος , πριν ακόμα σταλεί το πρώτο σήμα SOS του πλοίου, λέγοντας: «Σώστε μας, το πλοίο βυθίζεται».

Σήμερα η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι γονείς του αγοριού θεωρούν πως μία σορός που βρέθηκε μέσα στο φέρι μπόουτ ανήκει στον Τσόι. Οι γονείς του είδαν τη σορό και τα ρούχα του και κατέληξαν ότι πρόκειται για τον Τσόι, αλλά εκκρεμεί το αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA ώστε να επιβεβαιωθεί και επισήμως η ταυτότητα του.

Οι μαρτυρίες των δυτών που αναζητούν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τις σορούς των αγνοουμένων συγκλονίζουν. Στα σκοτεινά και παγωμένα νερά που έχουν σκεπάσει το πλοίο, οι δύτες έχουν ως μοναδικό «μέσο» τα χέρια τους, αφού μόνο ψηλαφώντας μπορούν να εντοπίσουν τα θύματα του ναυαγίου.

Όπως περιέγραψε σήμερα ένας από τους δύτες, εντόπισε τις σορούς ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο βυθισμένο πλοίο και είχαν δέσει μαζί τα κορδόνια από τα σωσίβιά τους προφανώς για να μην απομακρυνθούν μεταξύ τους. Ο ίδιος εξήγησε ότι χρειάστηκε να χωρίσει τα δύο παιδιά, καθώς δεν μπορούσε να μεταφέρει στην επιφάνεια του νερού δύο σορούς μαζί.

Η διεύθυνση του σχολείου παρέχει στους μαθητές που σώθηκαν βοήθεια από ψυχολόγους.

Νωρίτερα, τέσσερα μέλη του πληρώματος ζήτησαν συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες γιατί εγκατέλειψαν το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν κι ενώ οι επιβάτες του βρίσκονταν ακόμη μέσα. Ο καπετάνιος και τα δύο μέλη του πληρώματος επίσης έχουν ζητήσει συγγνώμη, σύμφωνα με μία πηγή που γνωρίζει για τις έρευνες, αλλά δεν έχουν αναγνωρίσει την υπαιτιότητά τους.

Διαβάστε επίσης: Αγγίζουν τους 160 οι νεκροί από το ναυάγιο

By