Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ν.Μηταράκης: Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό

MitarakisΜια νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ανοίγει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο, τονίζει από την κινεζική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Μηταράκης, που βρέθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι μετά τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ο δεύτερος ηγέτης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επισκέπτεται την Κίνα μετά την ανάληψη του τιμονιού της χώρας από τη νέα κινεζική ηγεσία.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, η Κίνα έχει ήδη συμμετάσχει σε ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχει και σε νέους διαγωνισμούς, που θα γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Επίσης, ανέφερε ότι οι Κινέζοι επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τουρισμό, αλλά και για την εισαγωγή προϊόντων από την Ελλάδα στην Κίνα και γι’ αυτό στην αποστολή, μαζί με τον πρωθυπουργό, θα έλθουν στην Κίνα εκπρόσωποι εξαγωγικών κλάδων και εξαγωγικών φορέων.

Πηγη: ΑΜΠΕ

By