Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ν. Παπαδόπουλος: Ερωτήματα από το διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας

Κατηγορεί τον διοικητή για έλλειψη ενημέρωσης

 

CypruscentralbankΠολλά ερωτήματα εγείρονται από το διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής της Μεγαλονήσου.

Ειδικότερα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα γίνει ο συμψηφισμός των καταθέσεων με τα δάνεια, αφού όπως επισήμανε, το θέμα αναφέρεται πολύ αόριστα σε άρθρο του διατάγματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ερωτηματικά εγείρονται γύρω από τις καταθέσεις, που παραμένουν δεσμευμένες με κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω «κούρεμα» και στο υπόλοιπο 22,5%.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για παντελή έλλειψη ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να εντείνεται ο πανικός στον κόσμο, ο οποίος αναμένει εξηγήσεις για τους λογαριασμούς του στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή. «Ενώ ο κόσμος συμπεριφέρεται υπεύθυνα, οι υπεύθυνοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα» είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, εξέφρασε φόβους για απολύσεις υπαλλήλων της Λαϊκής και ενδεχομένως και της Τράπεζας Κύπρου, αφού λόγω της συγχώνευσης των δύο τραπεζών θα μειωθεί ο κύκλος εργασιών τους.

 

 

By