Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Παππάς: «Το επιτελείο του Μαξίμου αναπτύσσει φοβικά σύνδρομα»

Δεν έχει αλλάξει τίποτα σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσιπράς στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

papas

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως, «το στενό επιτελείο του Μαξίμου αναπτύσσει κάποια φοβικά σύνδρομα και παρόλες τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται για να προσκαλέσει ο κ. Σαμαράς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται».

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως «αυτό αφορά το άγχος του κ. Σαμαρά ότι μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να πυροδοτούσε εξελίξεις, οι οποίες δεν τον εμπεριέχουν για την επόμενη ημέρα. Εννοώ σενάρια για την αντικατάσταση περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού τα οποία δεν ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν από την αντίπερα όχθη».

Την ίδια στιγμή αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη στον REAL FM σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή προέδρου».

Στην ερώτηση πότε θα έβλεπε αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο κ. Σταθάκης είπε: «Την Άνοιξη τέλος πάντων, λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές, συμφωνούμε πότε θα γίνουν εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία η οποία μπορεί να διεκδικήσει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Παππάς επεσήμανε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσιπράς στον πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση που λεει πως η χώρα χρειάζεται εκλογές χτες. Αυτή η βουλή δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει αυτές τις συμφωνίες και πρέπει με συντεταγμένο τρόπο να οδηγηθούμε στην κάλπη». «Καμία κυβέρνηση ειδικού σκοπού», συμπλήρωσε.

By