Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ξαναλειτουργεί το παιδοκαρδιοχειρουργικό στο Παίδων – «Αγία Σοφία»

Επαναλειτουργεί το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»μετά από 16 μήνες.

nosokomeiopaidwn

Σε λειτουργία τίθεται ξανά το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων, την οποία είχαν ζητήσει, με επιστολές τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Ιατρικοί Σύλλογοι και οι γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος ελήφθη τον Οκτώβριο του 2011 από την Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκηση του νοσοκομείου.  Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση: «Η διοίκηση του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας αποφάσισε την αναστολή – κατάργηση του ελλείμματος του Ειδικού Κέντρου προς όφελος της υγείας των μικρών ασθενών μας, της «υγείας» των οικογενειακών προϋπολογισμών και της «υγείας» των ασφαλιστικών τους Ταμείων. Το έλλειμμα λειτουργίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο έλλειμμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ όλων των γιατρών του Κέντρου». Της απόφασης αυτής είχαν ακολουθήσει και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για διαμάχη γιατρών που έφτασε στο σημείο να μη χειρουργηθεί παιδί που είχε ήδη μπει σε νάρκωση, ενώ είχε διεταχθεί και Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα.

Στο μεσοδιάστημα οι ασθενείς του «Αγία Σοφία» υποβάλλονταν στις αναγκαίες επεμβάσεις από το Τμήμα Συγγενών Καρδιοπαθειών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με αποτέλεσμα οκτώ παιδιά να χάσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, μετά την τελευταία καταγγελία θανάτου ενός αγοριού είχε προβεί σε ανακοίνωση λέγοντας πως καλύπτει τα περιστατικά που παραπέμπονται από αυτό, ανεξαρτήτως αν είναι ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση των γονέων, παρέχοντάς τους τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει σε όλους τους ασθενείς του.

«Ειδικότερα έως και την 31 Δεκεμβρίου 2012, έχουν παραπεμφθεί 87 παιδιά, εκ των οποίων 39 ανασφάλιστα ή άπορα, το συνολικό κόστος της νοσηλείας των οποίων έχει ανέλθει σε 448.815,12 ευρώ», είχε αναφέρει.

[space size=»30″]

By